pixel

Vragen over je verblijf of een RE-treat bij Les Barreaux?

Neem een kijkje hieronder bij de veelgestelde vragen.
Je antwoord toch niet gevonden? Laat ons weten hoe we kunnen helpen en neem contact op.

Belangrijke COVID info

Je hebt een bewijs nodig dat je volledig gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test of antigeentest of een bewijs dat je genezen bent van corona en antistoffen hebt. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Dat kun je bewijzen via het Europese corona certificaat dat je via CovidSafe.be kunt downloaden. Ook een bewijs op papier is geldig als het een QR-code bevat.

Wie volledig gevaccineerd is wel. Maar anderen niet.
Vanaf 21 juli moet je om de 48 uur een nieuwe test laten afnemen als je een museum, cinema, of attractiepark wil bezoeken of aanwezig bent op plaatsen waar meer dan 50 mensen samenkomen. Dat geldt dus voor zowat alle toeristische bezienswaardigheden.

Bij Les Barreaux zitten we veilig in onze bubbel. Aangezien we op één locatie verblijven, eten, slapen en activiteiten laten doorgaan is de kans op besmettingen klein of bijna onbestaande. Uiteraard stellen we sneltesten ter beschikking voor wie toch het zekere voor het onzekere wil nemen.

Vanaf 1 augustus vallen cafés en restaurants (ook terrassen), maar ook winkelcentra, ziekenhuizen en rusthuizen onder die regels. Ook vlieg-, trein- en busreizen van lange afstand worden voorbehouden voor gevaccineerden en mensen met een negatieve test die maximum 48 uur oud is. Wie naar een camping gaat, hoeft daar geen gezondheidspas te tonen. Maar om naar het restaurant of het zwembad van die camping te gaan dan weer wel.

Je kan terecht in Franse testcentra. Die lieux de dépistage zijn makkelijk te vinden op de website sante.fr. De meeste apotheken bieden ook tests aan. In heel wat steden staan hier en daar ook testtentjes waar je je snel kan laten testen.

Tot 12 jaar is er geen test nodig. Ook 12 tot 17-jarigen zijn tot 30 augustus vrijgesteld.

Toeristen betalen 49 euro voor een PCR-test, 29 euro voor een antigeentest.

Algemene info over de RE-treats bij Les Barreaux

Via onze contactpagina kan je een themavakantie boeken. Geef ons een seintje welke vakantie je wil boeken en wij volgen dit verder op na jouw bevestiging via mail.

De betaling wordt gedaan voor jouw vertrek naar Les Barreaux. Na boeking van de themavakantie van jouw keuze, sturen wij jou onze betaalgegevens door zodat jij de totale reissom kan betalen. Heb je dit bedrag overgeschreven, dan is jouw boeking definitief. We adviseren wel steeds om ook een annuleringsverzekering te nemen om zo bij onvoorziene omstandigheden jouw vertrek naar Les Barreaux eventueel te kunnen annuleren.

De reservatie van uw verblijf bij Les Barreaux is definitief na betaling van de volledige verblijfskosten, waarvan u een afrekening ontvangt meteen na uw reservatie. Indien geen betaling ontvangen wordt binnen een navolgende termijn van 2 weken, zal Les Barreaux de door u gereserveerde plaats terug vrijgeven.

Jammer genoeg komt het al eens voor dat een vakantie onverhoopt niet kan doorgaan. Gelet op het feit dat Les Barreaux themavakanties op maat en in kleine groep aanbiedt, kunnen de verblijfskosten echter niet terugbetaald worden. Wij raden u om die reden aan om een annulatieverzekering te nemen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Ingeval van een door de overheid opgelegd reisverbod ten gevolge van het coronavirus zal er geen annuleringsvergoeding verschuldigd zijn en kan u uw verblijf kosteloos omboeken naar een andere – beschikbare en vergelijkbare – periode. U ontvangt in dit geval van ons een voucher ten belope van het betaalde bedrag.

Les Barreaux is niet aansprakelijk voor diefstal, schade, gebeurlijke ongevallen of letsels van welke aard ook op het domein.

Alle prijzen zijn inclusief rijkelijk ontbijt, lunch en avondmaal, dranken, bed- en badlinnen en gebruik van onze wellnesshoek. Voor een meerprijs kan je bovendien ook genieten van massages en bijkomende therapieën zoals bijvoorbeeld yogalessen, meditatie- en ademhalingstechnieken,…

Moeilijkheden om op de bestemming te geraken? Wij brengen je in contact met de coach of andere deelnemers om te carpoolen.

Ontspannen, genieten en bezinnen gaat volgens ons makkelijker met kleine groepjes waarin je jezelf makkelijker kan openstellen. Om die reden kunnen maximaal 10 deelnemers een themavakantie bijwonen.

Wanneer een themavakantie precies georganiseerd wordt, hangt af van onze planning. Tussen april en november kan je op Les Barreaux verschillende themavakanties volgen. Sommigen worden slechts één keer georganiseerd, anderen keren meermaals terug.

Let Your Heart Rule (15/08 – 22/08 & 24/10 – 31/10)
Het Nieuwe Bewegen (16/10 – 23/10)
Outside, Inner Nature (19/06 – 25/06 & 8/11 – 14/11)
BE-leefreis (24/05 -29/05 & 20/09 – 25/09)
Soul Intuition (30/05 – 5/06 & 3/10 – 9/10)
Herbronnen en wandelen (3/07 – 10/07 & 31/10 – 7/11)
PUUR NATUURlijk creatief (1/08 – 7/08)
Vrij denken en bewust eten (23/08 – 30/08)
Embrace Yourself (7/09 – 12/09)
The Body Talks (13/09 – 19/09)

Tot twee jaar terug verhuurden we Domaine Les Barreaux ook als vakantiewoning voor gezinnen en groepen tijdens het toeristisch laag- en hoogseizoen. Sinds twee jaar doen we dit niet langer en kan je enkel nog verblijven op Les Barreaux wanneer je deelneemt aan één van onze verschillende themavakanties.

We gaan er steeds vanuit dat je een kamer met één van de andere deelnemers wil delen. Wil je toch liever eigen kamer in ons gastenverblijf, dan betaal je hiervoor een supplement van € 300.

Les Barreaux stelt steeds alles in het werk om u een zalig verblijf aan te bieden met alle comfort. Wij twijfelen er niet aan dat u tijdens uw verblijf eveneens zorg draagt voor de u ter beschikking gestelde accommodatie. Ingeval er zich toch beschadigingen door uw toedoen zouden voordoen is Les Barreaux genoodzaakt de (herstellings)kosten in rekening te brengen.

Elke kamer beschikt over een dubbel bed en een éénpersoonsbed. Ook is elke kamer voorzien van een eigen badkamer met lavabo, douche en apart toilet. Iedere kamer heeft ook een eigen haardroger ter beschikking. Badjas, handdoeken en lakens worden ook door ons voorzien.

Bij Les Barreaux zijn we ervan overtuigd dat een gezonde voeding wonderen doet met ons lichaam. Daarom maken we ook steeds gebruik van verse producten die rechtstreeks vanuit onze eigen moestuin komen of van lokale producenten. We koken steeds met veel groenten, kruiden en kleuren. Maar we willen onze gasten niks opdringen. Hou jij van spek met eieren bij het ontbijt of van een flink stuk vlees bij het avondeten? Ook dat kan. Want het is tenslotte jouw vakantie.

Les Barreaux draagt niet enkel mentale maar ook fysieke gezondheid hoog in het vaandel. Om die reden werkt Les Barreaux maximaal met biologische en home made producten. Uiteraard is het mogelijk dat u voedselallergieën of intoleranties heeft. Om ons toe te laten u met een aangepast menu te verwennen danken wij u dit voorafgaandelijk uw verblijf door te geven.

Met de wagen bereik je Cindré vlot via de A1 tot in Parijs en nadien de A6 en A77. We beschikken over een ruime parking om jouw wagen veilig te parkeren tijdens jouw verblijf op Les Barreaux.

Dan brengt de Flixbus je tot in Lapalisse, een dorpje op ongeveer een kwartiertje rijden van Les Barreaux. Geef ons jouw uur van aankomst door en wij zorgen ervoor dat je opgepikt wordt. Kies je voor de trein? Dan kan je opgehaald worden aan het station van Vicky of Moulins, beide op een half uurtje met de wagen van Cindré gelegen. Meer informatie hierover vind je op onze contactpagina.

We beschikken zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als op de kamers over een gratis wifi-verbinding.

Cindré is een erg rustig en gemoedelijk dorp. Voorzieningen zoals een geldautomaat, bakker, slagerij, krantenwinkel, restaurants en cafés vind je in het nabijgelegen Lapalisse, op ongeveer een kwartiertje van Les Barreaux.