pixel

Golf in Vichy

De golf van Vichy is ingehuldigd op 1 mei 1908 en ligt aan de oever van de Allier. Het is een 18 hole baan op een terrein van 40 hectare. De Sportclub van Vichy mag beroemdheden zoals de keizer Annam, de hertogin van Westminster, de koningin van Joegoslavië en recenter prins Régnier van Monaco verwelkomen. Tennisspelers Yannick Noah en Henri Lecompte staan ook bij op de ledenlijst. De  club is één en al charme midden in het groen en ligt bovendien in het centrum van Vichy.

Golf for fun

Deze week is helaas al volzet. Houd deze pagina in de gaten voor meer data,
Van 30 oktober tot 5 november organiseren Rita en Luc een event  “Golf For Fun” in de France Auvergne. Tijdens deze week gaan we 4 golfterreinen verkennen, allemaal gelegen in prachtige natuur. De ene langs de oever van de Allier , de andere tussen de heuvels met druivelaars voor de Saint Pouçain wijnen.

‘S ochtends  is het wakker worden met de geur van koffie, éénmaal beneden wacht er een uitgebreid ontbijt op je voor een goede start van de dag. De rit naar de golfbanen is een streling voor het oog. Via weidse landschappen en pittoreske dorpjes kom je op je bestemming. Als je ‘s avonds voldaan weer terug naar “thuis” komt staat de aperitief klaar. Een goei pint aan de bar, een heerlijk wijntje in de lounge hoek kan zeker. Maar een spelletje petanque, darts of boogschieten zullen hun doel ook niet missen: ontspanning en plezier is de leuze.

Ondertussen maken wij de ofyr aan en zorgen we voor een lekker diner, gezelligheid en convivialiteit alom. Ben jij een golfer die van al deze dingen houdt? Schrijf je dan snel in want dan wordt deze week voor jou een 5 sterren ervaring.

Maximum aantal deelnemers 12
Prijs: €950,00 p.p.
Inbegrepen: overnachtingen, ontbijt en avondeten, gebruik van wellness en activiteiten op het domein, handdoeken
Wanneer: 30 oktober t.e.m. 5 november – VOLZET

 

Golf in Montpensier

Deze 18 hole golfbaan ligt aan de rand van een eeuwenoud woud. De diversiteit van de baan, zoals de glooiende fairways en verschillende water obstakels biedt een aangename uitdaging. Het is een aanrader om heel even te stoppen bij hole 13 en 14 voor het wonderlijke uitzicht. Het clubhuis is nieuw met een heerlijk restaurant.

Golf in Briailles

Omgeven door wijnranken,  midden in de natuur  met een magnifiek uitzicht kan je Golf de Briailles vinden. Het clubhuis is een prachtig kasteel en de eigenaar is zelf een fervente golfer. Deze charmante 9 holes baan is perfect voor golfers van elk niveau, het heuvelachtige landschap met weids uitzicht brengt je tot rust.

Golf in Avenelles

De golfbaan van Avenelles is een 9 hole baan dicht bij de gezellige stad Moulins. Het parcours loopt door een netwerk van meertjes. Het water is voornamelijk aanwezig op twee holes waar de toegang tot de green via een swing boven de vijver verloopt. Er heerst een heel gemoedelijke sfeer, die verder getrokken wordt in het clubhuis waar een goed glas wijn en lekker eten verzekerd zijn.

Golf in Vulcans

Een golfterrein van internationale klasse op een door de Unesco geklasseerd terrein. Midden in de heide, tussen de dennen en de berken ligt dit super parcours. Met royale en open fairways, natuurlijke obstakels, multi plateau greens, gewaardeerd door professionele speler alsook de amateur met een hoge handicap.
Fotogalerij

Domaine Barreaux