pixel

Rita neemt afscheid van Carlo, haar rots in de branding, met onderstaande brief.
Dankzij Carlo is Les Barreaux nu wat het is en waar het voor staat. Rita zet het verhaal van Les Barreaux nu alleen verder net zoals hij dat zou willen; Carlo’s ziel zal blijven leven in Les Barreaux.

“Deze tekst wil ik met jullie delen om te laten zien wie Carlo en ik zijn. Om de intentie achter Les Barreaux duidelijk te maken. Je mag zijn wie je bent. Met je verlangens, wensen en dromen. Maar ook de kanten van jezelf die je liever niet zou hebben, je schaduwkanten, de dagen dat je een hekel aan alles hebt. Liefde overstijgt oordeel, luisteren naar elkaar zonder oordeel. Mijn droom en wens is dat Les Barreaux voor de gasten brengt wat mijn vriendin Ellen Verellen zei na haar verblijf hier.
‘Les Barreaux is zo perfect omdat niets perfect hoeft te zijn.’ ”

Rita Geerts

I put a spell on you

Dat is ons lied hé Carlo, daarmee is het begonnen. En toen haalde je je trukendoos al boven. Voor we gingen dansen had je al aan Ronny de dj gevraagd om de lange versie te spelen en dit twee keer. Plantrekker dat je was.

Ik voelde al een tijd dat het afscheid zeer dicht bij kwam. Hoeveel kwaliteiten je ook had, communiceren over je emoties was er niet bij. Toch voelde ik dat het voor jou belangrijk was om bepaalde dingen te weten. Daarom heb ik je enkele weken geleden deze brief geschreven die je rust gaf. Ik deel deze brief nu vanuit heel mijn hart met jullie, je was er zo blij mee.

Dag mijn lieve man, dag mijn Carolusje

Ik val met de deur in huis en zeg dat ik zielsveel van je hou. Wat is houden van hé……perfect zijn we geen van allemaal (en nu hoor ik je tot hier denken, en ik dan).
Kwaad zijn we van tijd tot tijd zeker wel en soms denk je, ik steek hem op het kanon. Als je van iemand houdt verteer je dat allemaal en blijf je werken aan een weg om samen te gaan, hand in hand. Niet met je verstand, nee, dit is een veel groter verband. Het is een verbondenheid die alles overstijgt en die er voor zorgt dat je graag bij elkaar blijft. Een weg met hobbels en bobbels, dat is zeker waar, toch sta je altijd klaar voor elkaar.
We hebben dit leven al een hele weg samen mogen gaan, de helft van dit leven deel ik met jou als je vrouw. Ik voel heel veel dankbaarheid voor de hopen mooie herinneringen die we bij ons dragen. Ik ben je ook dankbaar dat je er altijd voor me bent. Mijn steun en toeverlaat, mijn rots in de branding, mijn fantastische vent. En last bult not least mijn zielemaatje.

Jij hebt me zo op weg geholpen en me mijn weg laten gaan. Daardoor krijg ik de kans de persoon te worden die ik werkelijk ben. Jij bekrachtigt altijd dat het perfect is hoe ik ben. Daardoor sta ik nu in mijn kracht. Toch als het om jou gaat voel ik me zo onmachtig en zo klein, je te zien lijden doet verschrikkelijk pijn. Ik weet dat als jij op een moment besluit om niet meer door te gaan, ik juist jouw kracht meeneem om er te staan.
Toch is er iets veel groters waarom ik zo veel van je hou. Jij leerde me de belangrijkste les in het leven en dat is, laat me mijn eigen gang maar gaan… en ja baby. Jij hebt het altijd zo gedaan.

Wat jij ook beslist, ik sta aan je zijde en weet zeker dat als jij ons op een keer verlaat, je altijd vanuit ergens naast me staat. 

Normaal wachten mensen tot het zo ver is en zeggen dan de mooie eigenschappen maar dat is so not us… en te laat, want jij bent degene waar het over gaat.
Je bent een deel van mij en dat draag ik eeuwig mee. Ik heb je lief zo lief mijn man, mijn zielemaat.

Wij hebben nooit veel woorden nodig gehad om elkaar te verstaan, wij visjes laten elkaar in hun eigen bestaan

Je Rita

Hierop was je antwoord, ik had vroeger een bang katje en zie nu een prachtige tijgerin. Ga ervoor en geniet volle bak.

Daar gaan we voor en dat gaat lukken, met zo veel prachtige mensen om me heen.

Het ga je goed Daemske