pixel

We worden steeds vaker geleefd in een maatschappij waar het belangrijk is om ambitieus te zijn, een druk sociaal leven en talrijke hobby’s te hebben en een stabiel gezinsleven te onderhouden. We leven vaak een jachtiger bestaan dan we zouden willen waardoor ons hoofd nooit lijkt stil te staan en het vaak moeilijk is om tot rust te komen en opnieuw in balans te zijn. Onze coach Sonja, van de themareis Let Your Heart Rule leert je met een oefening hoe je bewuster kan gaan leven in het hier en nu en makkelijker je hart kan volgen.

The power of the heart

Stap 1

Zoek een plek op waar je in alle rust en stilte kan zitten zonder gestoord te worden. Neem een comfortabele, zittende houding aan waarbij je met beide voeten de grond raakt en adem drie maal diep in en daarna terug uit. Als er gedachten opkomen, laat ze dan los en geef ze de kans om weg te vloeien door je aandacht opnieuw op je ademhaling te focussen. Zo raak je langzaam in een staat van rust en ontspanning en geef je je hart de ruimte om tegen jou te spreken.

Stap 2

Wanneer je je vanbinnen volledig tot rust voel komen, verleg dan voorzichtig je aandacht van je ademhaling naar je hart. Stel jezelf enkele vragen die je in verbinding kunnen brengen met de energie van het hart:
– Wat maakt mij gelukkig?
– Wat vind ik leuk om te doen? Wat geeft me plezier en energie? Wat brengt me voldoening?
– Waar liggen mijn passies?

Stap 3

Wanneer voor jou duidelijk wordt waar je passies liggen en waar je positieve energie en kracht uit put, durf jezelf dan te confronteren met de vraag wat je precies weghoudt van je passies en blijdschap. Wat zorgt ervoor dat je niet gelukkig bent en gelukkiger zou kunnen zijn? Wees kritisch en bekijk welke stappen je kan nemen om voorbij de hindernissen en blokkades van je eigen geluk te raken. Wat zorgt ervoor dat je je niet verbonden voelt met jezelf? Hoe kan je je meer geïnspireerd voelen?

Stap 4

Stel jezelf helemaal open voor de antwoorden die je hart en buikgevoel je ingeven, ook al zijn die niet altijd wat je in eerste instantie had gehoopt of verwacht. Door (vaker) te luisteren naar je hart, hoor je wat je echt wil en waar je naartoe wil. Op die manier helpt je hart je de juiste weg te tonen en te focussen op het pad dat jij wil bewandelen. Probeer zo te leven vanuit je eigen waarheid en dicht te blijven bij de waarden en normen die voor jou belangrijk zijn.