pixel

De prachtige omgeving

Domaine Barreaux ligt in een streek die talrijke mogelijkheden biedt om onvergetelijke uitstappen te maken. Er is voor ieder wat wils: genieten van de eindeloze natuur, cultuur opsnuiven, een stad bezichtigen of de geitenboer op het platteland bezoeken. Ook wie van actie houdt, heeft een overvloed aan keuzes.
de regio

van de Auvergne

Vichy

Vichy is bekend voor haar thermen. De bronnen worden als rustgevend en genezend gezien. Dat is niet het enige, er is genoeg te beleven in deze mooie stad. De prachtige opera in Art nouveau stijl, de Saint Blaise kerk zijn maar enkele van de vele mooie gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wie graag geniet van de mooie natuur kan er wandelen of fietsen en er genieten van één van de vele terrasjes of restaurantjes langs de oever van de Allier
Het Napoleon park dat 13 ha groot is en tussen de rivier en de gebouwen van de kuuroorden ligt, maakt de gezellige sfeer die in het stadje leeft af.

Moulins

Moulins is de hoofdstad van het departement Allier en dankt haar naam aan de talrijke watermolens op de Allier. Er zijn in Moulins talrijke bezienswaardigheden. Zoals de kathedraal gebouwd in gotische stijl, de sacre coeur in neogotische kerkarchitectuur, het belfort Tour Jacquemart gebouwd tussen 1451 en 1455.
Wie houdt van cultuur met een lekker hapje of drankje kan terecht op de Place de l’Allier in de Grand Café gebouwd in Art nouveau stijl. Bekende personen zoals Georges Simenon en Coco Chanel waren er graag te gast.
Het Centre National du costume de Scene is een museum gewijd aan kostuums en decors gelegen in Moulins (met meer dan 20000 kostuums)

Charroux

Charroux ligt in de vallei van de rivier Sioule en staat bekend om haar middeleeuwse gebouwen en smalle steegjes. Het hoort bij “les Plus Beaux Villages de France”. In dit charmante dorp kan je nog heel wat artisanale producten vinden zoals olie, mosterd, confituur, glasetsen, beeldhouwen, schildersateliers, kaarsenmakers en pottenbakkers. Al wandelend door de geplaveide straten en steegjes kan je al deze dingen ontdekken en tussendoor genieten van de horecazaken in vakwerkwoningen.

Een omgeving

met de tofste activiteiten

Wandelen in Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme behoort tot de Chaine Des Puy en draagt het label van Grand site de France.Je kan de top bereiken met de bergtrein terwijl je geniet van de adembenemende natuur en uitzichten. Voor de sportievelingen die graag naar de top willen wandelen is er het geitenpad van 4,9km en het muildierenpad van 3,9 km . Het muildierenpad stijgt 350 meter op een afstand van 2,3 km . Eenmaal  boven zijn er nog wandelmogelijkheden , of kan je genieten van het  sprookjesachtige uitzicht op andere Puy’s van de keten.

Kajakken

De beste manier om het natuurreservaat van Moulins te ontdekken is de Allier afvaren met de kajak. Het ecosysteem is uitzonderlijk in zijn vorm en diversiteit.  Voor de sport of ontspanning, laat je meedrijven door het spektakel van de natuur.
Kajakken op de Allier van Vichy naar het middeleeuwse dorp Billy, rafting of bubbel foot. Dit kan allemaal bij Vichy Adventure . De basis is gelegen op 5 minuten van het centrum.

Het woud van Tronçais

Het woud bestaat vooral uit wintereiken en heeft een oppervlakte van 10 600 hectares en is één van de mooiste eikenbossen van Europa. Talrijke dieren hebben hier hun woonplaats. Midden in het woud liggen 5 vijvers en één ervan bevat een recreatiecentrum. In juli en augustus kan  je hier zwemmen, waterfietsen, en op de waterglijbaan. Voor wandelaars of Mountainbikers een paradijs.

Wijnboeren in Saint Pouçain sur Sioule

Saint Pouçain is een wijnstreek met een oppervlakte van 640 hectare. De wijngaarden liggen op de flanken van de oevers van de Allier en de Sioule. De wijnen worden gemaakt uit meerdere druivensoorten, Gamay en Pinot Noir voor de rode wijn. Gamay voor de rosé wijn en Chardonnay en Tressalier voor de witte wijnen. In meer dan 19 dorpen rond het wijngebied kan je wijnproeven. Een bezoek aan het wijnmuseum in Saint Pourçain is een aanrader.
Fotogalerij

Domaine Barreaux