pixel

Al de clichés kloppen: een jaar vliegt in een vingerknip om. Op het werk en in ons privéleven is het vaak een race tegen de klok. Ontkoppelen en tot rust te komen is vaak het laatste waar we tijd voor maken. Met Les Barreaux proberen we daar verandering in te brengen. Met RE-treats in onze kleine oase in het hartje van de Franse Auvergne willen we dat iedereen een gevoel van ‘thuiskomen’ heeft.

Toen  Rita en Carlo in 2005 vanuit het Belgische Limburg richting de Auvergnestreek reden, voelden ze intuïtief al aan dat daar een mooi avontuur op hen lag te wachten. Op een zonovergoten dag ontdekten ze Domaine Les Barreaux op een heuvel in het idyllische dorpje Cindré, dat ze meteen in hun hart sloten. Een zeldzame parel, beseften ze: want waar in West-Europa vind je nog zulke oases van rust op amper 700 kilometer rijden vanuit Brussel?

Verliefd op de uitgestrekte vergezichten, de glooiende heuvels en de stilte, verbouwden ze de jaren nadien een oude graanschuur tot een warm gastenverblijf. Ongeduldig als ze is, stond Rita al te popelen om in de pracht van de omliggende natuur RE-treats en workshops aan te bieden met als ultieme doel:  genieten en helemaal tot jezelf komen. Want in Domaine Les Barreaux komen al haar passies, dromen en wensen samen. En die wil ze graag met anderen delen.

Over Les Barreaux

RE-set 🔸 RE-treat 🔸RE-born

In Domaine Les Barreaux willen Rita en Carlo een plaats creëren waar iedereen kan thuiskomen. Iedereen, want Rita wil haar liefde voor de streek en het authentieke leven op een hartverwarmende manier doorgeven aan anderen. Voor haar RE-treats werkt ze samen met coaches die dezelfde visie met haar delen: geloven in de kracht van verbinding.
  • Herbronnen
  • Individuele begeleiding
  • Zelfvoorzienend
  • Yoga, meditatietechnieken, sjamanisme
  • Massages met diepgang
  • Huiselijke sfeer

Naast Rita, als drijvende kracht van Les Barreaux, steekt Marie France Guilbert dagelijks de handen uit de mouwen. Als rechterhand van Rita helpt ze mee in de dagdagelijkse werking van Les Barreaux. Van tuinieren tot verwerken van kruiden, van koken tot zelf zalf maken, van verven tot lakens verversen. Marie is Rita’s rots in de branding. Samen doorzwommen ze al verschillende wateren wat hun samenwerking alleen maar gestroomlijnder maakt.

Om het in Rita’s woorden uit te drukken: Marie is fantastisch! 

Domaine Les Barreaux

De coaches

Annelies Van Mierlo
Schoonheidsspecialiste

Annelies Van Mierlo

Annelies is reeds verschillende jaren actief als schoonheidsspecialiste. Haar jaren als schoonheidsspecialiste brachten haar verschillende warme, waardevolle en mooie momenten. Ze legt de gasten van Les Barreaux helemaal in de watten, en als ze die mag geloven heeft ze ook echte massage handen!

Rita Geerts
Coach sjamanisme, hatha yoga, hart en ziel van Domaine Les Barreaux

Rita Geerts

Rita volgde  naast een sjamanenopleiding verschillende andere cursussen. Zo is ze massagetherapeute, ayurvedische consulent, yogadocente en klanktherapeute. Daarnaast is ze ook de hart en ziel van Domaine Les Barreaux.

Onze RE-treats