PARADISUM NATURALLY
Ontspannen in de natuur met een kruidig tintje


Wat kan je verwachten van de Paradisum Naturally reis?

Hou je van de natuur en ben je nieuwsgierig naar wat je allemaal kan doen met wat je op je weg tegenkomt in je tuin? Tijdens de themareis Paradisum Naturally gaan we samen op een leuke en leerrijke manier ervaren wat onze eigen tuin ons te bieden heeft. We plukken zelf onze kruiden en ingrediënten en gaan er nadien mee aan de slag om onze eigen brouwsels te maken: van thee tot EHBOproducten, massageolie, huidverzorgingsproducten en poetsmiddelen. Dit combineren we met heerlijk genieten. Dat kan in alle rust aan het zwembad, tijdens een gezellige babbel aan het vuur in de tipi of door te relaxen in onze wellnessruimte met sauna en hot tub, een yoga- of meditatieles of een helende massage. 

Je gaat zonder twijfel ontspannen terug naar België met een pak vers vergaarde kennis over economisch, ecologisch en zelfvoorzienend leven met respect voor de natuur rondom ons. En een extra bonus: je gaat met een receptenboekje, crèmes, oliën, zalfjes en producten naar huis die je tijdens deze leerrijke ontspanningsreis hebt gemaakt.  
 
Onze coaches
 

Tijdens deze reis staan we samen in de natuur. Hierbij worden we begeleid door Chris Van Eupen, die na een carrière in de sociale sector resoluut voor zelfzorg koos en voor een tragere manier van leven. In haar thuispraktijk verwent ze mensen met ontspanningsmassages om volledig te kunnen ontstressen, maar verdiept ze zich eveneens in Reiki en relaxatie via gembercompressen. Na een tocht via de Spaanse Camino in 2011, broeide ook het idee om dichter bij de natuur te staan en meer te verbinden met wat de natuur te bieden heeft. Chris verdiepte zich al snel in biologisch tuinieren. Maar ook het maken van natuurlijke producten behoorde tot haar interesses. Vanuit een ecologische insteek en liefde voor de natuur ontwikkelde ze haar eigen zalfjes, siropen, verzorgingsproducten en poets- en wasmiddelen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en dat wil ze ook graag doorgeven aan anderen. Om zo op een ontspannen maar leerrijke manier te ervaren wat de natuur ons te bieden heeft. Samen met Rita Geerts, eigenares van Les Barreaux en ervaringsdeskundige op vlak van yoga en ayurveda, maakt ze er een herbronningsreis van waar natuur, relaxeren en genieten centraal staan.
 
Deze themareis is iets voor jou als...


- Je wil bijleren over de vele mogelijkheden die de natuur ons biedt
- Je niet alleen je eigen thee maar ook verzorgingsproducten en poets- en wasmiddel wil maken met producten uit de natuur
- Heerlijk wil genieten met een portie yoga
- Tot rust wil komen in de natuur

 
Dagprogramma 
 
Leef jij met respect voor de natuur? Tijdens deze themavakantie gaan we op zoek naar manieren om zelfvoorzienend te leven en maken we onze eigen poets- en EHBO-producten op basis van planten en ingrediënten die we in onze eigen tuin terugvinden.  

08.00u – 9.00u: We starten de dag met een uurtje yoga of ontspanningsoefeningen om rustig en ontspannen te kunnen ontwaken en aan de dag te beginnen. 
09.00u – 10.00u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux
10.30u – 12.30u: We trekken de tuin in en gaan aan de slag met de ingrediënten die we tegenkomen. We drogen onze eigen kruiden en maken er onze eigen

theebrouwsels van, maken onze eigen siropen en zalf en genieten van de heilzame werking ervan, maken natuurlijke lichaams- en gelaatsverzorgingsproducten, leren kruidenbereidingen voor maaltijden en het maken van ecologisch poets- en wasmiddel voor thuis. 
13.00u – 14.00u: Lunch
14.00u – 17.00u: Vrije namiddag met de mogelijk om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een extra behandeling te boeken op aanvraag of simpelweg te ontspannen aan het zwembad met een goed boek.
17.00u – 18.30u: We gaan verder waarmee we deze voormiddag gestopt zijn en verdiepen ons opnieuw in de mogelijkheden die de natuur ons bieden. 
19.00-...: Avondmaal en gezellig samen zijn.

 
Vertrekdata en prijzen  

Vertrekdatum: 22/09 – 28/09/2019 
Aantal deelnemers: 10
Prijs: € 810, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs. Na boeking ontvang je thuis alvast een voorproefje in de vorm van een natuurlijke massageolie.  

 
Contact/boek nu je reis