pixel

Ik ga een yoga-week volgen in Frankrijk, meer bepaald de BE-Leefreis. Met allemaal mensen die ik helemaal niet ken. Het deed mijn omgeving vreemd opkijken. Want dat was niet echt iets dat ze van mij zouden verwachten. Ik was zoekende. En lichamelijk en emotioneel moe. Ik was meer aan het overleven dan aan het leven. Ik wist niet meer wie of wat me kon helpen. Ik vertrok naar Frankrijk met een hele hoop vragen. Wat kon ik verwachten? Zou ik een match hebben met de anderen? Zou yoga iets voor mij zijn? Zou ik eindelijk de rust vinden waar ik zo naar verlang. Soms zijn je eigen gedachten je grootste vijand. Maar bij mijn allereerste ontmoeting met Rita wist ik dat dit goed zou komen. Les Barreaux heeft iets magisch. Het gevoel van thuiskomen.

Het bevindt zich in een prachtige omgeving. Terug naar de natuur. Terug naar mezelf. Je voelt de stilte. En gaf mij de kans om mijn batterij terug op te laden. Alle kamers hebben een kleur. Ik had de rode kamer. Met een prachtig uitzicht op de omgeving. Ik heb terug leren genieten. Van het verwarmde openluchtzwembad, van de wellness, de sauna, infraroodcabine, de hottub. Ik kreeg ook een massage met huisgemaakte oliën waarbij ik me als herboren voelde. Ik leerde terug gezond te eten.De maaltijden werden bereid met ingrediënten uit de eigen moestuin. Ook heeft iemand in de keuken het talent om de heerlijkste desserts te maken. Deze vakantie heeft zo veel meerwaarde. Wat voor mij het absolute hoogtepunt was, was de sessie in de tipi met vuurplaats.

Naast de fun en ontspanning waren er de lessen. De lessen waren heel intens. Er waren momenten dat het moeilijk was. Maar ik werd omringd door een heel professionele coach. Die heel veel tijd en energie stak in persoonlijke gesprekken. Zonder oordeel en met heel veel respect voor iedereen. Ik heb veel geleerd van de andere deelnemers. Van hun verhaal, van hun lach, van hun tranen, van hun kracht. We waren allemaal heel verschillend. Maar we hebben heel veel steun aan elkaar gehad om onze doelen te bereiken. Ik ben er zeker van dat deze ervaring ons vrienden voor het leven hebben gemaakt.

Ontdek zelf of de BE-Leefreis ook iets voor jou is