pixel

Het nieuwe bewegen (8–15/05 en 16-23/10)

Het Nieuwe Bewegen

Inleiding

Mijn naam is Yves Verbeeck. Ik ben al heel mijn leven geboeid door bewegen. De voorbije 30 jaar zocht ik op plaatsen waar de meesten niet zoeken naar een manier om veilig en efficiënt te bewegen en leven.

Mijn ontdekkingstocht ging van licentiaat in de kinesitherapie, master in relaxatie en stressmanagement over oosterse geneeswijzen naar tai chi/chi kung. Alle opleidingen, workshops, privélessen en duizenden uren oefenen hebben ertoe bijgedragen dat ik ontspanning en beweging combineer.

Het trainingssysteem “Het Nieuwe Bewegen” biedt heel eenvoudige oefeningen waardoor je ontdekt, ervaart en voelt hoe je optimaal beweegt, ook al volgt je lichaam nog niet. Het is niet alleen “think from the end”, het is ook “move from the end”.

Wat is Het Nieuwe Bewegen?

Het Nieuwe Bewegen is een veilig oefensysteem met heel eenvoudige passieve en actieve oefeningen.

Het Nieuwe Bewegen bestaat uit twee grote luiken.

In het eerste luik ontdek je terug ontspanning. Door de progressieve relaxatie, principes van hartcoherentie, mentale focus en ademhaling, ontdek je de drie cirkels van ontspanning die zichzelf en elkaar versterken zolang je ze niet stopt.  Je activeert de verteer-herstel EN leef. Bewust van het begin van ontspanning maak je in het actieve deel de spanning in je lichaam los, vind je je centrum en beweeg je ontspannen.

In het tweede luik ontdek je dat jouw ontspanning heel vol is met aangename energie die op zich ook beweegt. Door de passieve oefeningen ervaar je dat die energie invloed heeft op je lichaam, geest en ademhaling waardoor je voorbij beperkende overtuigingen en patronen geraakt. Je ontdekt dat de meest optimale ervaring en beweging energetisch nog steeds in je aanwezig is.

Ontspanning is even noodzakelijk om vanuit jouw energie te kunnen bewegen. Met eenvoudige, actieve oefeningen van Het Nieuwe Bewegen leer je standvastig, ruim en vloeiend bewegen. Heel bijzonder is dat je oefening evolueert omdat je toelaat dat je lichaam  je energie als een schaduw volgt.

 

Wat mag je verwachten?

Door Het Nieuwe Bewegen is je lichaam standvastig, soepel en veerkrachtig, je geest helder en alert en sta je vol aangename energie in het leven. Dit kan je alleen vinden in de verteer-, herstel- en leef reactie en dus is ontspanning cruciaal. De ervaring in de gecontroleerde setting trek je door naar je dagelijkse leven. Zo kan je het leven waarvoor je in de wieg gelegd bent jouw unieke vorm geven.

Dit is van goudwaarde op verschillende vlakken:

  • Je kan zelf jouw gezondheid een boost geven die op al je structuren en organen tegelijk werkt
  • in sport train je efficiënter, bereik je met minder moeite meer resultaten, recupereer je sneller, ben je minder blessuregevoelig, heb je een ruimere en scherpere focus en komt je innerlijk potentieel veel meer naar buiten waardoor je optimaal presteert.
  • Dezelfde effecten als bij sport zijn uiteraard ook heel nuttig in de werkomgeving. Je werkt optimaal voor jou met een heldere focus en je bent stress bestandig.

 

Conclusie

In Het Nieuwe Bewegen ontdek je jouw innerlijke kracht die je lichaam en geest voedt en die de drijfveer is van al je bewegingen. Vandaar dat he zeer breed toepasbaar is.

Wees niet verrast door de eenvoud, daardoor is het juist zo toegankelijk, uniek en krachtig.