pixel

Vitaliteit en balans

Ons lichaam is onze tempel waarmee we met de nodige zorg moeten omspringen.  Want een gezonde geest kan niet zonder een gezond lichaam. Door tijdsgebrek en de rush waarin de drukke maatschappij ons meesleurt, vergeten we vaak te zorgen voor onszelf. Daardoor raken we vermoeid en uitgeblust. Tijdens deze Re-treat  willen we stap voor stap je vitaliteit weer opkrikken en je lichamelijk én mentaal in balans brengen. Bewegen én leren loslaten, gezonde voeding, weldadige wellness, massages en genieten in de natuur staan centraal.

Wat kan je verwachten van deze vitaliteitsreis?

Deze vitaliteitsweek focust op het verhogen van onze energie en vitaliteit door aandacht te hebben voor ons lichaam.

Gun jezelf en je lichaam de kans om volledig  tot rust te komen, zacht te bewegen om het weer wakker te maken en heerlijk te vertoeven in de natuur. Volop genieten dus, kracht opsnuiven én in balans komen. Tijdens deze reis word je ook verwend met heerlijke massages om je energie te doen stromen en blokkades weg te werken: een gelaatsmassage, een hoofd en nekmassage, een voetmassage en een energetische lichaamsmassage zijn inbegrepen in het pakket!

Welke onderwerpen laten we tijdens deze reis aan bod komen om samen onze vitaliteit te verhogen?

 • We beginnen bij ons lichaam. We bekijken de functies van onze organen en hoe deze een invloed hebben op ons energieniveau. We bekijken de cruciale rol van de darmen en hebben aandacht voor een goede houding om rugproblemen te voorkomen.
 • Op welke manier kan je gezond, ontspannen en energetisch bewegen? Je krijgt specifieke richtlijnen daarvoor die we samen oefenen.
 • Een goede nachtrust bouwt je vitaliteit opnieuw op. Waarom hebben zo veel mensen slaapproblemen? Hoe kunnen ze worden opgelost en voorkomen?
 • Volledig ontspannen door deugddoende massages en vertoeven in de wellness.
 • Fibromyalgie, burn-out, CVS, chronische stress, vermoeidheidsdepressie… het zijn vaak miskende gezondheidsproblemen. Algemeen kenmerk van deze problematieken is energieverlies gepaard met vermoeidheid. Hoe kunnen wij die storende toestand herstellen en voorkomen?

 

De coaches

Rita Geerts, eigenares van Les Barreaux en tevens massagetherapeute, Ayurvedische consulente yogadocente en klank-thereapeute zorgt voor de nodige in- en ontspanningsmomenten in de mooie Auvergnestreek.

Samen met Rita zorgt Annelies voor de heerlijke massages om extra energie op te wekken en blokkades te doen verdwijnen: gelaatsmassages, hoofd en nekmassages, voetmassage en een energetische lichaamsmassages zijn inbegrepen in het pakket!

Yves Verbeeck is al zijn hele leven geboeid door bewegen. De voorbije 30 jaar zocht hij op plaatsen waar de meeste mensen niet zoeken naar een manier om veilig en efficiënt te bewegen en te leven. Hij is licentiaat in de kinesitherapie, master in relaxatie en stressmanagement én zijn ontdekkingstocht leidde hem ook naar oosterse geneeswijzen en  tai chi/chi kung. Alle opleidingen, workshops, privélessen en duizenden uren oefenen hebben ertoe bijgedragen dat hij een nieuwe techniek ontwikkelde om ontspanning en beweging te combineren.

Deze themareis is iets voor jou als…

 • Je houdt van ontspannen wandelen
 • Je jouw vitaliteit wil verhogen
 • De natuur je gelukkig maakt
 • Je een gepersonaliseerde wellness behandeling wil met massages en packings
 • Je nood hebt aan een pauze om je lijf en geest te resetten
 • Je inzicht wil verwerven in herstelmogelijkheden voor je lichaam

 

Dagprogramma

We starten met een persoonlijk intakegesprek en eveneens met een voetbad en een massage.

08.00u – 9.00u: Wandelen met integratie van de principes van het nieuwe bewegen
09.00u – 10.00u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux. Bij warm weer houden we een ontbijtpicknick tijdens onze wandeling.
10.30u – 12.30u: Workshop om inzichten te verwerven in het functioneren van ons lichaam
13.00u – 14.00u: Lunch. Deze kan op Les Barreaux wanneer we de dag vroeg starten, maar kan eveneens in de vorm van een picknick tijdens onze wandelingen.
14.00u – 17.00u: Vrije namiddag met de mogelijkheid om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, te ontspannen aan het zwembad met een goed boek of te genieten van één van de behandelingen die tot het pakket behoren.
17.00u – 18.30u: We nemen de tijd om tot rust te komen via verschillende ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken gegeven door Rita en Yves.
19.00-…: Avondmaal en gezellig samen zijn.

Twijfel je of je een vakantie met wandelingen in de natuur fysiek niet aan kan? Dan bestaat er de mogelijkheid om slechts de helft van de wandelingen te doen. Halfweg de wandeling of na de picknick kan je met de wagen opgehaald en terug naar Les Barreaux gebracht worden. Op die manier proef je van het beste van beide werelden en kan je lichaam ook fysiek voldoende tot rust komen.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum: Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data
Aantal deelnemers: 10
Vervoer: Moeilijkheden om op de bestemming te geraken? Wij brengen je in contact met de coach of andere deelnemers om te carpoolen.
Prijs:
€ 1100, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte. Liever vegetarische of veganistische voeding? Wij passen ons zonder problemen aan naar jouw wensen en verwachtingen.
Ook voorzien we een aantal gepersonaliseerde behandelingen binnen deze herbronningsreis. Voor zij die willen is er de mogelijkheid tot een persoonlijk intakegesprek voor het concretiseren van de individuele verwachtingen en keuzemogelijkheden. Er zijn ook één massage (lymfedrainage, cranio sacrale therapie, bindweefsel-, holistische – of buikmassage) en een zalige voetmassage of hoofd-, nek- en schoudermassage in de deelnameprijs inbegrepen. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs.

Ik doe mee aan ‘Vitaliteit en balans’  en schrijf me in!