Wil je graag jouw kennis van de Franse taal bijspijkeren en je daarbij volledig onderdompelen in de Franse cultuur, natuur en geschiedenis? Dit met een glaasje wijn en heerlijke streekspecialiteiten? Dan zijn de taallessen bij Les Barreaux, in het hartje van de Auvergne, misschien iets voor jou.

Wat kan je verwachten van een Frans taalbad bij Les Barreaux?

Onder vakkundige begeleiding van een ervaren taalcoach krijg je in kleine groepjes van vier tot acht personen les. Samen bepalen we jouw kennis van het Frans en gaan we van daaruit verder om zo jouw kennis aan te vullen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Te midden van de prachtige natuur verblijf je in een gîte met alle comfort en ontspanningsmogelijkheden. Tegelijk heb je ook regelmatig de kans om eropuit te trekken. De ideale gelegenheid om jouw nieuw verworven kennis in de praktijk te gaan testen en je eigen vorderingen te zien! Daarnaast maken we ook tijd voor voldoende ontspanning. Met rustgevende yoga- en meditatiesessies in het Frans leer je opnieuw ontspannen en kom je volledig tot rust. Op die manier dompelen we je helemaal onder in het Frans van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en keer je met veel diepgang terug naar huis.

Onze coach

Onze Franse taalvakanties worden begeleid door een ervaringsdeskundige van Semantics Belgium. Taalcoach Soline is een Franse native speaker en ervaren taaltrainer, gecertificeerd door het CAVILAM-Alliance Française. Met 15 jaar ervaring als taalcoach, waarvan 6 jaar in Vlaanderen, weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om het taalverwervingsproces te koppelen aan concrete activiteiten, culturele uitstapjes en het dagelijks leven. Zo kent ze alle kneepjes van het vak en laat ze theorie meteen in de praktijk omzetten.

Rita Geerts is gastvrouw van dienst en kent reeds een jarenlange ervaring als massagetherapeute, ayurvedische consulente, yogadocent en meditatiebegeleidster. Dagelijks voorziet zij yoga- en ontspanningssessies die toegankelijk zijn voor iedereen. Op een aangename manier en op eigen tempo, leer je verschillende ademhalingstechnieken en- oefeningen om volledig tot rust te komen in de mooie Auvergne.

Deze themareis is iets voor jou als...

- je nieuwsgierig bent naar dagelijkse yogalessen in het Frans.
- je je Frans wil bijspijkeren in kleine groepjes tijdens sessies op maat.
- je houdt van een goede balans tussen bijleren en ontspannen.
- je volledig tot rust wil komen in het hartje van de Franse Auvergne.
- je 100% wil ondergedompeld worden in de Franse taal.

Dagprogramma

Op zoek naar een manier om je Frans bij te schaven? Bij Les Barreaux kan je een weekje genieten van yoga en de prachtige Franse Auvergne terwijl je je kennis van de Franse taal opkrikt. Met de hulp van taalcoach Soline leer je de finesses van de taal terwijl de yogalessen van Rita alles nog eens omzetten in de praktijk.

08.00u – 8.45u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux.
09.00u – 13.00u: Samen met Soline duik je in de wereld van de Franse grammatica en vocabulaire. Via een niveautest bepalen we waar je staat en van daaruit werken we verder door een intensieve cursus van 20 uur Franse taallessen. We gaan samen aan de slag met een werkboek en theoretische en praktische oefeningen om jouw kennis van de taal te verbeteren.
13.00u – 14.00u: Lunch
14.00u – 17.00u: Vrije namiddag met de mogelijk om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een behandeling te boeken op aanvraag of simpelweg te ontspannen aan het zwembad met een goed boek. Ook is het mogelijk om een één-op-één taalsessie aan te vragen (aan €30/uur) bij Soline.
17.00u – 18.00u: We maken samen met taalcoach Soline de balans van de dag op.
18.00u – 19.30u: Avondmaal en gezellig samen zijn.
20.00u – 21.00u: We ontspannen en komen volledig tot rust bij een yogasessie waarbij we opnieuw dichter bij onszelf komen.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum: 05/09/-11/09/2020
Aantal deelnemers: 8
Prijs: € 1 333 voor een formule van 20u taallessen Frans per week en een niveautest, inclusief verblijf in een tweepersoonskamer, taallessen, dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten, yogalessen en gebruik van de wellnessruimte. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs, evenals individuele taalsessies. Deze reis kan tevens op afspraak geboekt worden vanaf 4 personen.