Ons lichaam speelt een belangrijke rol in de zorg voor onszelf. Want een gezonde geest, die vinden we natuurlijk terug in een gezond lichaam. Onze tempel waar we met de nodige zorg mee omspringen. Door onze drukke maatschappij verliezen we echter regelmatig de aandacht voor ons lichaam. We hebben te weinig oog voor ons lijf en raken daarom volledig uitgeput. Met Herbronnen en Wandelen willen we opnieuw jouw vitaliteit verhogen tijdens een herbronningsweek waar genieten in de natuur en sportiviteit centraal staan. Want herbronnen, dat is ook bewegen.

Wat kan je verwachten van deze herbronningsreis?

Deze herbronningsweek focust op het menselijk lichaam en het verhogen van onze energie en vitaliteit. Verschillende factoren kunnen echter een boosdoener zijn waardoor ons lichaam uit balans raakt. Obstakels en steeds veranderende situaties zorgen ervoor dat ons lichaam zich steeds opnieuw moet aanpassen aan de omstandigheden. Bovendien worden we in onze drukke maatschappij net meer gestimuleerd tot activiteit zonder ooit tot rust te komen. Dit zorgt voor spanningen in ons lichaam die op hun beurt weer tot stress leiden, vitaliteitsverlies en verminderde levensdynamiek.

Gun jezelf en je lichaam de kans om volledig te gaan herbronnen en heerlijk tot rust te komen in de natuur. Niet alleen genieten we zo meer, maar komen we ook meer in harmonie met onszelf.

Welke onderwerpen laten we tijdens deze reis aan bod komen om samen onze energie te verhogen?
- We beginnen bij de kern: het menselijk lichaam. We bekijken de functies van onze organen en hoe deze een invloed hebben op ons energieniveau.
- We bekijken de manier waarop onze darmen functioneren en hoe onze levensstijl hierop een invloed uitoefent, net als op ons energieniveau.
- Rugproblemen worden voorkomen door een goede houding en onze rug te sparen, zowel liggend, zittend als staand. We geven jou de nodige tips mee.
- Op welke manier kan je gezond en efficiënt bewegen? En welke manier van bewegen sluit het best bij jouw levensstijl, persoonlijkheid en fysieke conditie aan? Ook dit brengen we voor jou in kaart.
- Waarom hebben zo veel mensen slaapproblemen? Hoe kunnen ze worden opgelost en voorkomen ?
- Fibromyalgie, burn-out, CVS, chronische stress, vermoeidheidsdepressie,… zijn vaak miskende gezondheidsproblemen. Algemeen kenmerk van deze problematieken is energieverlies gepaard met vermoeidheid. Hoe kunnen wij die storende toestand herstellen en voorkomen?

Onze coach

Tijdens deze herbronningsweek krijgen we het gezelschap van Guido Paeps, 'DO' osteopaat na een master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen en een master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Met zijn specialisatie in bindweefselmassage, lymfedrainage en fascia-, cranio-sacraal- en bekkenbodemtherapie, weet hij als geen ander wat jouw lichaam precies nodig heeft om te herbronnen en tot zichzelf te komen. Als bewegingscoach evalueert hij jouw lichaam en geeft je persoonlijk advies en een behandeling op maat om zo je vitaliteit te verhogen. Guido staat echter niet alleen aan het roer van deze herbronningsweek. Rita Geerts, eigenares van Les Barreaux en tevens massagetherapeute, ayurvedische consulent, yogadocente en klankthereapeute zorgt samen met Guido voor de nodige in- en ontspanningsmomenten in de mooie Auvergnestreek.

Deze themareis is iets voor jou als...

- je houdt van een actieve wandelvakantie
- je jouw vitaliteit wil verhogen
- de natuur je gelukkig maakt
- je een gepersonaliseerde wellnessbehandeling wil met massages en packings
- je nood hebt aan een pauze om je lijf en geest te resetten
- je inzicht wil verwerven in herstelmogelijkheden voor je lichaam

Dagprogramma

Loert een burn-out of ernstige vermoeidheid om de hoek? Heb je te kampen met CVS? Of wil je je vitaliteit verhogen? Het is niet altijd evident om tijd voor jezelf te vinden. Met de hulp van osteopaat Guido Paeps en eigenares Rita proberen we opnieuw aan onszelf te denken en onze levenslust terug te vinden met massages gericht op herstel en rustgevende wandelingen door de groene Auvergnestreek. Terwijl Guido ons overlaadt met tips, passen we met yogalessen van Rita beweging ook toe in de praktijk. Dit alles aangepast aan het weer en de groep. Op het einde van deze themavakantie krijgt iedereen een map mee naar huis om oefeningen en tips thuis verder in de praktijk toe te gaan passen.

We starten met een persoonlijk intakegesprek met voetbad en massage.

08.00u – 9.00u: Een stiltemoment/wandeling waarbij we tijd nemen om tot onszelf te komen in alle rust en sereniteit.
09.00u – 10.00u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux. Bij warm weer houden we een ontbijtpicknick tijdens onze wandeling.
10.30u – 12.30u: Workshop om inzichten te verwerven in het functioneren van ons lichaam door Guido Paeps.
13.00u – 14.00u: Lunch. Dit kan op Les Barreaux wanneer we de dag vroeg starten, maar dit kan eveneens in de vorm van een picknick tijdens onze wandelingen.
14.00u – 17.00u: Vrije namiddag met de mogelijk om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een extra behandeling te boeken op aanvraag of simpelweg te ontspannen aan het zwembad met een goed boek.
17.00u – 18.30u: We nemen de tijd om tot rust te komen via verschillende ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken..
19.00-...: Avondmaal en gezellig samen zijn.

Twijfel je of je een vakantie met wandelingen in de natuur fysiek niet aan kan? Dan bestaat er de mogelijkheid om slechts de helft van de wandelingen te doen. Halfweg de wandeling of na de picknick kan je met de wagen opgehaald en terug naar Les Barreaux gebracht worden. Op die manier proef je van het beste van beide werelden en kan je lichaam ook fysiek voldoende tot rust komen.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum:13/09-20/09 (start tussen 16u en 18u - einde voorzien na het ontbijt)
Aantal deelnemers: 10
Vervoer: Het is mogelijk om mee te rijden met de coach vanuit België en terug.
Prijs: € 930, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte. Ook voorzien we een aantal gepersonaliseerde behandelingen binnen deze herbronningsreis. Voor zij die willen is er de mogelijkheid tot een persoonlijk intakegesprek voor het concretiseren van de individuele verwachtingen en keuzemogelijkheden. Er zijn ook één massage (lymfedrainage, cranio sacrale therapie, bindweefsel-, holistische – of buikmassage) en een zalige voetmassage of hoofd-, nek- en schoudermassage in de deelnameprijs inbegrepen. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs.