Hou je van een pure en eerlijke keuken? Heb je een hart voor streekproducten? En word je gelukkig van groenten en fruit die uit de eigen moestuin komen? Dan ben je bij Les Barreaux op de juiste plaats. Met onze culinaire verwenreis kijken we er naar uit om jou gastronomisch te verwennen. Niet met complexe gerechten volgens de modernste technieken, maar met heerlijk verse gerechten met een Frans tintje.

En een bijhorend wijntje kan uiteraard ook niet ontbreken. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je bij Marc in de keuken bijspringen en leren uit zijn enthousiasme voor pure keuken en verse streekproducten.

Wat kan je verwachten van de Les Barreaux Cuisine reis?

Heb je zin om even een versnelling terug te schakelen en even ten volle van het leven te genieten? Dan leggen wij je helemaal in de watten. Tussen de culinaire hoogstandjes in maken we er ook een punt van om jou helemaal te laten relaxeren. Dat kan door mooie wandelingen te maken in de Franse Auvergnestreek, een frisse duik in ons zwembad, op ontdekking te gaan in gezellige Franse dorpjes die baden in verlatenheid of door een behandeling op maat of een moment voor jezelf in onze wellnessruimte met sauna, infraroodcabine en hot tub. Wil je helemaal zen worden? Boek dan meteen ook een rustgevende en ontspannende massage.

Onze coaches

Twee kooktalenten stellen deze verwenreis onze smaakpapillen op de proef. Christine Brack en Marc Geys zijn de twee gezichten achter het succesvolle Casa Meo in Mol. Samen brengen ze de Belgische keuken naar Frankrijk maar schuwen ze ook de Franse specialiteiten niet. Marc studeerde ooit af als leerkracht lichamelijke opvoeding maar had al snel door dat hij een enorm sociaal beestje was en koken zijn hart sneller deed slaan. Na 12 jaar als caféuitbater, opende hij in 1997 de deuren van zijn eigen restaurant: Casa Meo in het hartje van de Kempen. Christine op haar beurt is een echte wereldburger die na haar jeugd in Congo, Algerije en Spanje op 18-jarige leeftijd terug naar Belgische bodem kwam en daar Marc ontmoette. Samen creëerden ze met Casa Meo een plek waar ze zelf graag vertoeven. Geen gesofisticeerde gastronomie of technieken, maar een pure en verse keuken waar een losse sfeer en gezelligheid centraal staan.

Deze themareis is iets voor jou als...

- Je houdt van culinair genieten
- Franse wijnen en gerechten je hart sneller doen slaan
- Je in de Franse natuur tot rust wil komen
- Je nieuwe gerechten wil bijleren in de keuken en graag mee kookt
- Je houdt van wellness, ontspanning en massages

Dagprogramma

Culinair genieten kan je bijna nergens zo goed als onder de Franse zon. Marc van Casa Meo komt ons verwennen met de lekkerste en puurste gerechten uit de streek terwijl je tussendoor heerlijk kan genieten van onze wellness en massagetherapie.

08.00u – 9.00u: Ontwaken doe je door lekker in je bed te blijven, een frisse duik in ons zwembad of misschien wel een yoga- of meditatieles. Alles kan en mag deze vakantie.
09.00u – 10.00u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux, gemaakt door Christine en Marc van Casa Meo.
10.30u – 12.30u: Doe één van onze behandelingen, plan een ontspanningsmoment voor jezelf in en geniet van het de zon als God in Frankrijk.
13.00u – 14.00u: Lunch waar je zelf een handje toe kan steken als je dat wenst. Leer bij van de kruidingen en technieken van Christine en Marc.
14.00u – 18.30u: Vrije namiddag met de mogelijk om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een extra behandeling te boeken op aanvraag of simpelweg te ontspannen aan het zwembad met een goed boek.
19.00 - ...: Avondmaal en gezellig samen zijn. Neem opnieuw een kijkje in de keuken of schuif je voetjes onder tafel en geniet van een heerlijke lokale wijn.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum: 14/08 (start tussen 16u en 18u) – 20/08/2019 (vertrek na het ontbijt)
Aantal deelnemers: 10
Prijs: € 1.128, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs.